Έρευνα: κατά της ανάπτυξης καρκινικών όγκων το μέλι Μανούκα

μέλι Μανούκα

Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής και Επιστημόνων του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έδειξε ότι το μέλι Μανούκα έχει θετικά αποτελέσματα στην καθυστέρηση της ανάπτυξης διαφόρων καρκινικών όγκων.

Η μελέτη πρόσφερε ισχυρές επιστημονικές αποδείξεις ότι το μέλι Μανούκα, που παράγεται από μέλισσες που τρέφονται από το δέντρο Μανούκα της Νέας Ζηλανδίας, καθυστερεί την ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του δέρματος και του παχέος εντέρου. Η ίδια μελέτη έδειξε επίσης ότι το μέλι Μανούκα μειώνει τις δηλητηριώδεις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

μέλι ΜανούκαΟ Δρ. Basil Al Ramadi, επικεφαλής της έρευνας, επεσήμανε ότι το μέλι Μανούκα είναι γνωστό για την καταπολέμηση των βακτηρίων και την επούλωση πληγών, αλλά η επίδρασή του στα καρκινικά κύτταρα έχει μελετηθεί σε ξεχωριστές έρευνες με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Το δέντρο Μανούκα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από τη φυλή των Μαορί, εδώ και αιώνες ως συστατικό της λαϊκής ιατρικής τους για τη θεραπεία του πυρετού, της βρογχίτιδας και του άσθματος και φυσικά ως αντιβακτηριδιακό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό Plus One.

Σχολιάστε το άρθρο