Εκδηλώσεις που μας ενδιαφέρουν

Ημερίδα «Επιπτώσεις των Νεονικοτινοειδών σκευασμάτων και της Μεταλλευτικής  δραστηριότητας στη Μελισσοκομία»

Η Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας σε συνεργασία με  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τους μελισσοκομικούς φορείς της Χώρας διοργανώνουν ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου 2012 με θέμα: «Επιπτώσεις των Νεονικοτινοειδών σκευασμάτων και της Μεταλλευτικής  δραστηριότητας στη Μελισσοκομία».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Τομέα Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων  της Γεωπονικής Σχολής, το οποίο βρίσκεται  στην ΕΟ Θεσσαλονίκης Πολυγύρου περίπου 200 μέτρα δεξιά από την αερογέφυρα Θέρμης για αεροδρόμιο.   Επειδή το θέμα της Ημερίδας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το μέλλον του κλάδου καλείστε να συμμετάσχετε. Ώρα έναρξης ημερίδας 10:00 π.μ. Περισσότερες πληροφορίες: www.hssas.gr

 

4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2012, Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας ανοίγει τις πύλες του στις 7 Δεκεμβρίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και περιμένει να σας υποδεχθεί στη μεγαλύτερη γιορτή της Μελισσοκομίας, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διοργανώνουν για 4η φορά το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα καθώς κάθε διοργάνωση, την επισκέπτονται πάνω από 20.000 καταναλωτές, εμπορικοί επισκέπτες και μελισσοκόμοι.

Ο πλούτος της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και τα εκλεκτότερα μελισσοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα παρουσιαστούν για τέταρτη φορά στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των  επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Τόπος:

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

 

Συμμετέχοντες στην έκθεση:

Εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης μελιού

Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας μελιού

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας κεριού

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων σηροτροφίας

Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού

Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης

Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης

Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού

Φαρμακευτικές εταιρίες

Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία

Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δημόσιοι οργανισμοί και Υπουργεία

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παρουσιάσεις εταιριών

Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται από το μέλι

Γευσιγνωσίες αμιγών κατηγοριών μελιού

Ενημέρωση καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα

Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωριμία με το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας»

Παρουσιάσεις Επιμελητηρίων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ωράριο Λειτουργίας Φεστιβάλ

 

Παρασκευή                7/12/2012        16:00 – 21:00

Σάββατο                     8/12/2012        10:00 – 21:00

Κυριακή                     9/12/2012        10:00 – 20:00

 

Οργάνωση – Πληροφορίες: ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα, τηλ.: 2103610265, fax: 2103610276, e-mail: info@edpa.gr  www.edpa.gr

 

1ο Μεσογειακό Συνέδριο Μελισσοκομίας

Κύπρος, 7-10 Ιανουαρίου 2013

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά από τις 7 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει εκπαιδευτική εκδρομή σε μελισσοκομικές εγκαταστάσεις και ξενάγηση στο αρχαίο Κούριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα www.api2013.com και στο παγκύπριο τηλέφωνο 00357 -7777-7271  ή στο γραφείο του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων 00357 -22420051.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.