Επισκόπηση Μελισσοκομικών Εκδηλώσεων

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
BIOLMIEL MAR DEL PLATA 2011

30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011
Mar del Plata, Αργεντινή
Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Mar de Plata της Αργεντινής, ο 4ος διαγωνισμός BIOLMIEL Mar del Plata 2011 για την επιλογή των καλύτερων βιολογικών μελιών (γευσιγνωσία και ποιότητα) από όλο τον κόσμο.
Ο διαγωνισμός Biolmiel διοργανώνεται από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Mar del Plata, το Ινστιτούτο Ποιότητας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αργεντινής και από την ICEA (φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων της Ιταλίας), σε συνεργασία με την CRA (ερευνητική μονάδα για την παραγωγή μελιού) και την C.I.Bi (ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα) και αφορά βιολογικό συσκευασμένο μέλι, με ετικέτα.
Τα δείγματα θα συγκεντρωθούν στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού ΔΗΩ στην Αθήνα σε συνέχεια θα προωθηθούν στην Ιταλία και από εκεί στην Αργεντινή. Η αποστολή από μέρους σας των δειγμάτων στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η αποστολή τεσσάρων (4) συσκευασιών μελιού το λιγότερο 250gr το κάθε ένα, σε γυάλινο βάζο, εκ των οποίων η μία θα πρέπει να είναι χωρίς ετικέτα, καθώς και την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη.
Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δηλώστε ταυτόχρονα και τη συμμετοχή σας και στον ιταλικό διαγωνισμό Biolmiel, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Καλάμπρια της Ιταλίας, το Δεκέμβριο.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μέρος και στο διαγωνισμό της Ιταλίας, παρακαλούμε να αποστείλετε πέντε (5) συσκευασίες μελιού με ετικέτα αντί τεσσάρων και δύο (2) αντί ενός (1) χωρίς ετικέτα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το διαγωνισμό ή με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210 8224384 (Μαρία Χουλιάρα).

Νέος Διδάκτορας στη Μελισσοκομία
Η μελισσοκομική επιστημονική οικογένεια μεγάλωσε κατά ένα ακόμη μέλος. Ο κύριος Γεώργιος Γκόρας παρουσίασε το διδακτορικό του πόνημα μετά από δουλειά ετών και μάλιστα σε ένα θέμα με αμιγείς πρακτικές προεκτάσεις. Η εργασία του κινήθηκε γύρω από τις «Επιπτώσεις του χρόνου αντικατάστασης των κηρηθρών στην ανάπτυξη, υγιεινή και παραγωγικότητα των μελισσών του είδους Apis meliffera L.».

Καλή συνέχεια.
Του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.