Ηγετική εταιρεία του τομέα της μελισσοκομικής έρευνας εξαγοράστηκε από τη Monsanto

Και αφού οι έρευνες σχετικά με τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και το συσχετισμό τους με την εξαφάνιση των μελισσών σε όλο τον κόσμο (CCD) καλά κρατεί, ο γίγαντας της βιοτεχνολογίας Monsanto αποφάσισε να αγοράσει την Beeologics, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες που έχει αφιερωθεί στη μελέτη και την προστασία των μελισσών. Όπως οι επικριτές της τονίζουν, η Monsanto θα έχει τώρα τη δυνατότητα να ελέγχει την έρευνα και τη ροή των πληροφοριών που θα προέρχονται από την Beeologics.

Σύμφωνα με το Natural News, η Beeologics, που είναι αναγνωρισμένη και από το  υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, είναι σίγουρο ότι θα διαστρεβλώσει τις πραγματικές αιτίες που ενδεχομένως προκαλούν το CCD, δεδομένου ότι αφορούν και τις τεχνολογίες των σπόρων και των καλλιεργειών της Monsanto, όπως έχει αποδειχθεί από μια πληθώρα ερευνών. Αναμένεται λοιπόν να δούμε νέες «επιστημονικές ανακαλύψεις» που θα αρνούνται τη σχέση μεταξύ CCD και τεχνολογιών ΓΤΟ. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η Monsanto σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία που θα βασιστεί στις έρευνες της Beeologics για να αναπτύξει περισσότερα συστήματα που θα σχετίζονται με τους ΓΤΟ.

Με αυτή την εξαγορά η Monsanto βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Οι μέλισσες πάλι, όχι. Το μέλλον προδιαγράφεται μάλλον μαύρο για τις μέλισσες των χωρών που έχουν ανοίξει τα σύνορά τους στις τεχνολογίες της Monsanto και την καλλιέργεια των ΓΤΟ, αφού η εταιρεία είναι αποφασισμένη να επιδιώξει με κάθε μέσον την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας της στον κόσμο μέσω των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και καλλιεργειών της με οποιοδήποτε κόστος.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.