Ημερίδα μελισσοκομίας

Το θέμα της ημερίδας είναι: Οργάνωση και διαχείριση μιας μελισσοκομικής εκμετάλλευσης. Θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα Δράμας από την Τρίτη 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013. Διοργάνωση: ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πληροφορίες: 2521058175.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης η μελισσοκομία μπορεί να συνδράμει στην εξοικονόμηση συμπληρωματικού αλλά και κυρίου εισοδήματος. Δεν απαιτεί σημαντικά κεφάλαια και υποδομές για την έναρξη του επαγγέλματος. Μην ξεχνάμε ότι το Ελληνικό μέλι είναι από τα ανώτερα ποιοτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών και της βιοποικιλότητας.

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα διεξάγονται από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα πραγματοποιείται και πρακτική άσκηση και στο τέλος θα υπάρξει και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μελισσοκομείο της περιοχής και σε εργαστήριο κατασκευής κυψελών και λοιπών μελισσοκομικών εφοδίων.

Με την λήξη της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

Στόχος του προγράμματος είναι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να είναι σε θέση οι καταρτιζόμενοι μελισσοκόμοι να μπορούν να βασιστούν σε κάποιες πρώτες γνώσεις τους για το πρώτο τους ξεκίνημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να απευθυνθούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Δήμητρα Δράμας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.