Ημερίδα «Φυτοπροστασία – Μελισσοκομία»18-02-2012

Το Δ.Σ. της Εταιρείας αποφάσισε την διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Φυτοπροστασία – Μελισσοκομία, ανταγωνιστικοί ή συγκλίνοντες κλάδοι της γεωπονικής επιστήμης;», ανταποκρινόμενο στην απαίτηση όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο, για πιο συχνές και ουσιαστικές συναντήσεις ενημέρωσης και προβληματισμού.

Η Ημερίδα προγραμματίζεται να γίνει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και σ’ αυτήν προβλέπεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι ερευνητικών, κρατικών και μη κερδοσκοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Φυτοπροστασίας – Μελισσοκομίας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προβλεπόμενο Πρόγραμμα:

1η Συνεδρία: Αλληλεπίδραση των κλάδων Φυτοπροστασίας και Μελισσοκομίας

  • Η Φυτοπροστασία στην Ελλάδα
  • Η προσφορά της μέλισσας στον άνθρωπο και το περιβάλλον
  • Επίδραση των χρησιμοποιούμενων φυτοπροστατευτικών ουσιών στη φυσιολογική ανάπτυξη και παραγωγικότητα των μελισσών
  • Επίδραση της χρήσης των φυτοπροστατευτικών ουσιών σε βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες (έντομα μη στόχοι, νερό, χώμα)

2η Συνεδρία: Νομοθεσία που διέπει τη διαδικασία έγκρισης των φυτοπροστατευτικών ουσιών, Ελληνική – Κοινοτική

  • Υφιστάμενη νομοθεσία ελληνική και ευρωπαϊκή – σχέδια νόμων
  • Προτάσεις και παρεμβάσεις για την βελτίωσή της διαδικασίας έγκρισης
  • Η εμπειρία άλλων κρατών

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας, η/και ομιλίας, όπως και πιθανές προτάσεις – ιδέες για την κατά το δυνατό καλύτερη διοργάνωση της Ημερίδας.

Η επαφή μπορεί να γίνει μέσα από τον δικτυακό τόπο της Εταιρείας στη διεύθυνση: www.hssas.gr ή τηλεφωνικά στα 210-6399366 Σοφία Γούναρη και 2310-472983 Χρύσα Τανανάκη.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.