Κινδυνεύει η παραγωγή μηλίτη στη Μεγ. Βρετανία λόγω της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών

Ο μηλίτης (Cider), όχι ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ελλάδα, είναι ένα αλκοολούχο ποτό, ένα είδος μπύρας, που παράγεται από μήλα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Μεγάλη Βρετανία. Ο μηλίτης μπορεί να παρασκευαστεί από οποιαδήποτε ποικιλία μήλων, αλλά είναι ορισμένες από αυτές που καλλιεργούνται αποκλειστικά για χρήση τους στην παρασκευή του μηλίτη (apple cider). Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση μηλίτη στον κόσμο και τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής μηλίτη. Το ποτό είναι επίσης ιδιαίτερα αγαπητό στην Ιρλανδία, σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας, στην Ισπανία, στη Γερμανία, αλλά και την Αργεντινή και την Αυστραλία.

Οι μελισσοκόμοι, τώρα, προειδοποιούν ότι πιθανότητα η συγκομιδή των μήλων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μηλίτη απειλείται από τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών που επικονιάζουν τα φυτά στη Μεγάλη Βρετανία.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.