Μέλι –δυναμίτης κλείνει αεροδρόμιο στην Καλιφόρνια

Πιθανολογούμενο «επικίνδυνο υλικό» σε αποσκευές, που προκάλεσε το κλείσιμο Αεροδρόμιου στην Καλιφόρνια, αποδείχθηκε τελικά απλώς …μέλι

Κλειστό για ώρες έμεινε το αεροδρόμιο του MeadowsFieldστο Bakersfield της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού ένα κεχριμπαρένιο υγρό σε τσάντα επιβάτη βρέθηκε θετικό στα ειδικά τεστ για εκρηκτικά.
Όταν μάλιστα τα μπουκάλια με μέλι στις αποσκευές του 31χρονου αγρότη, Francisco Ramirez, ανοίχθηκαν από δυο ελεγκτές ασφαλείας για να ελεγχθούν, εκείνοι ξαφνικά παραπονέθηκαν για παράξενες αναθυμιάσεις και ναυτία με αποτέλεσμα να μεταφερθούν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Η αιφνίδια αυτή ναυτία προκάλεσε ακόμα περισσότερο την κινητοποίηση των αρχών.
Πράκτορες του FBI, τοπικοί σερίφηδες, βουλευτές της περιοχής, πυροσβέστες και μέλη «ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» κινητοποιήθηκαν και πέρασαν την ημέρα τους εξετάζοντας εξονυχιστικά το «επικίνδυνο υλικό», το οποίο είχε βρεθεί θετικό στα εκρηκτικά υλικά TNT και TATP. Μετά από συνεχείς ελέγχους, το υλικό αποδείχθηκε απλώς … μέλι!
Το ύποπτο υγρό βρέθηκε τελικά αρνητικό σε όλα τα τεστ για εκρηκτικά, ακόμα και σε αυτά για ναρκωτικά. «Είναι απλά μέλι», δήλωσε τελικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγήσει τί ήταν αυτό που έκανε τα αρχικά τεστ να το εμφανίσουν θετικό σε εκρηκτικές ύλες. Όσο για τους δυο ελεγκτές, πιθανότατα εμφάνισαν αυτά τα συμπτώματα από τον φόβο και τον πανικό τους μπροστά στο πιθανολογούμενο εκρηκτικό υλικό και τον συνακόλουθο κίνδυνο. Γενικά, μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από τον 23χρονου Νιγηριανό στην πτήση προς Ντιτρόιτ, έχουν αυξηθεί τόσο τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια όσο και τα τραγελαφικά επεισόδια λόγω του πανικού που έχει προκληθεί.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.