Μέλι με λεμόνι για τον βήχα, αλλά και το αδυνάτισμα!

Μια εύκολη λύση, ένα γιατροσόφι των γιαγιάδων ανά τον κόσμο, για τον επίμονο βήχα και τον πονόλαιμο είναι παραδοσιακά το μέλι με λεμόνι, πολλές φορές με την προσθήκη ζεστού νερού. Το μέλι και το λεμόνι ανακουφίζουν από βήχα και τον πονόλαιμο, λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών τους ιδιοτήτων. Πρόσφατη έρευνα, μάλιστα, που έγινε σε παιδιά έδειξε ότι το μέλι δρα πιο αποτελεσματικά από ότι τα αντιβηχικά σιρόπια στην ανακούφιση του πονόλαιμου.

Τελευταία, ανακαλύψαμε ξανά την παλιά συνταγή με μέλι και λεμόνι για την απώλεια βάρους. Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα, μειώνουν τη χοληστερόλη και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το λεμόνι, από την άλλη πλευρά, περιέχει πολυφαινόλες με υψηλή αντιοξειδωτική δράση, που μειώνουν το σωματικό βάρος και ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Απλώς διαλύστε χυμό μισού λεμονιού και ένα κουταλάκι του μελιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό (όχι καυτό) νερό και πιείτε το. Αυτή είναι μια συνταγή με εκατοντάδες παραλλαγές, που ακόμα κι αν δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον δικό σας οργανισμό, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.