Μελισσοκομικά Παρατράγουδα

 

Αποδείξεις Λιανικής
Το θέμα των αποδείξεων λιανικής πώλησης καλώς ή κακώς το θίξαμε στο προηγούμενο τεύχος. Η πληροφόρησή μας για το θέμα, από τη μεριά του κράτους ήταν της νοοτροπίας: δημοσιοϋπαλληλική και ευθυνοφοβική. Γι’ αυτό είχαμε επισημάνει στο τέλος του άρθρου, «υπεύθυνη για του καθενός την περίπτωση είναι η εφορία που ανήκει» και ο καθένας που θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, να την επισκεφθεί και να αποφασίσει για το τι θα κάνει.
Στις 19-2-2011 η ΟΜΣΕ συνεδρίασε δημόσια στη Λάρισα με θέμα τον απολογισμό του 2010 και από το βήμα ο Αντιπρόεδρος κος Βασίλειος Ντούρας αναφέρθηκε στο άρθρο μας. Το σχολίασε ως ανακριβές, ασαφές και επικίνδυνο. Εξέφρασε την άποψη της ΟΜΣΕ η οποία παρ’ ότι μεσοβέζικη είναι σεβαστή και θα την ακολουθήσουμε, δηλαδή δεν θα «σκαλίσουμε» και δε θα επανέλθουμε στο θέμα για το όφελος των μελισσοκόμων.
Αυτό όμως που μας εξόργισε, και που δεν υπήρχε λόγος να το κάνει για να δικαιολογήσει τις θέσεις του, είναι η επίθεση που έκανε ο κος Ντούρας στο έντυπό μας, λέγοντας ότι «…παίζουν κατά την εκτίμησή μου τη λογική του κακού, γιατί υπηρετούν από πίσω, χρηματοδοτούνται από κάποιους άλλους…». Φράση που δεν εκστομίσθηκε εν θερμώ ή εν τη ρύμη του λόγου, αλλά εν πλήρη γνώση της σοβαρότητάς της και γι αυτό διαχώρισε τη θέση του με το «κατά την εκτίμησή μου» από τη θέση της ΟΜΣΕ.
Επειδή από το 1993 που δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά, είμαστε κοντά πελατειακά με μελισσοκόμους, έχουμε μάθει να βγάζουμε τίμια το ψωμί μας και o κος Ντούρας προσπάθησε να μας πλήξει επαγγελματικά, συκοφαντώντας μας στο ίδιο κοινό που απευθυνόμαστε, θα τον καλέσουμε δημόσια για μία και μόνη φορά:
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ!

 

Ο ανταγωνισμός εις όφελος του μελισσοκόμου
απορρίφθηκε η αγωγή της ANEL-STANDARD για τη γυρεοπαγίδα της

Εκδικάστηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η εταιρεία ANEL-STANDARD – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ, κατά της «Μελισσοκομική Αθηνών Α.Β.Ε.Ε.», τριών άλλων επιχειρήσεων των Αφων Γκρίτζαλη και δύο ακόμα επιχειρήσεων σχετικών με το χώρο της μελισσοκομίας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ANEL-STANDARD ισχυρίστηκε ότι κατασκευάζει γυρεοπαγίδα εισόδου, η οποία έχει ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και αισθητικά στοιχεία από υλικά άριστης ποιότητας και αντοχής, και κατηγόρησε τις εναγόμενες εταιρείες ότι κατασκευάζουν και εμπορεύονται γυρεοπαγίδα που αποτελεί δουλική απομίμηση της δικής της, κατωτέρας ποιότητας σε χαμηλότερη τιμή, με αποτέλεσμα να δυσφημίζεται το πρωτότυπο προϊόν αυτής.
Με την αγωγή της, η εταιρεία ANEL-STANDARD ζητούσε να απαγορευθεί από τους εναγόμενους η έκθεση, η κατοχή και εμπορία του απομιμητικού προϊόντος, να διαταχθεί η κατάσχεση και η άμεση καταστροφή του και να υποχρεωθούν στην καταβολή ενός σημαντικού ποσού, ως χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης. Ακόμα, να διαταχθεί η προσωπική κράτηση των εκπροσώπων των εταιρειών και να δημοσιευθεί το διατακτικό της απόφασης σε δύο εφημερίδες των Αθηνών και σε ένα περιοδικό της επιλογής της ενάγουσας, με έξοδα του εναγόμενου.
Το εν λόγω Δικαστήριο με απόφασή του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο γυρεοσυλέκτης κινεζικής προέλευσης είναι κατασκευασμένος και αυτός από πλαστικά υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής, ότι το προϊόν της ενάγουσας πωλείται προς 10€ περίπου και το προϊόν που διαθέτουν οι εναγόμενοι προς 7€ και ότι δεν προκαλείται κίνδυνος συγχύσεως ως προς τα προϊόντα αυτά, διότι απευθύνονται σε εξειδικευμένους αγοραστές.
Η έδρα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στη συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2011, δέχθηκε ότι η πράξη των εναγομένων δεν συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και απέρριψε την αγωγή ως «ουσία αβάσιμη», ενώ καταδίκασε τα δικαστικά έξοδα σε βάρος της ενάγουσας εταιρείας ANEL-STANDARD – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.