Μελισσοκομία διαμερίσματος
Έχουμε ακούσει για την μελισσοκομία στις πόλεις όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Μελισσοκομία σε διαμέρισμα όμως με την κυψέλη κολλημένη στο τζάμι κάποιου ψηλού κτιρίου της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε παρά μόνο ως σκηνή από «προχώ» ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η μέλισσα δεν είναι κατοικίδιο. Κι όμως η εταιρεία Phillipsλανσάρει μια κατασκευή -η οποία δεν είναι ακόμα προς πώληση- που φέρνει την ιδέα της μελισσοκομίας σε διαμέρισμα πιο κοντά. Η κομψή κατασκευή κολλάει στο τζάμι, διαθέτει κυψέλες για τις μέλισσες, μια γλάστρα με ένα φυτό, μια μικρή τρύπα για να μπαίνουν οι μέλισσες και ένα γυάλινο τμήμα (το οποίο θα βρίσκεται εντός του διαμερίσματος), από όπου μπορεί κανείς να δει τις μέλισσες επί το έργον. Ο μελισσοκόμος του διαμερίσματος θα μπορεί να καπνίζει το μελίσσι του από το ειδικό άνοιγμα που έχει προβλεφθεί για αυτό το σκοπό. Η κυψέλη διαμερίσματος δεν διατίθεται ακόμα προς πώληση.
Με κλεμμένα μελίσσια έγινε μελισσοκόμος
Δεν του έφταναν τα χρήματα ενός 40χρονου δημοσίου υπαλλήλου από τον Πύργο και αποφάσισε να το ρίξει στη μελισσοκομία. Με κλεμμένα μελίσσια όμως. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος- μελισσοκόμος έκλεβε κυψέλες από διάφορες περιοχές του νομού Ηλείας τα τελευταία δυο χρόνια, καταφέρνοντας να δημιουργήσει το δικό του μελίσσι. Τρεις παθόντες επαγγελματίες μελισσοκόμοι αναγνώρισαν τις κυψέλες που είχε στην κατοχή του ο δράστης, ενώ ένας τέταρτος μελισσοκόμος αναγνώρισε 47 πλαίσια από τα μελίσσια του. Δυο ακόμα περιπτώσεις μελισσοκόμων βρίσκονται υπό εξέταση. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά ομολόγησε τις πράξεις του και δήλωσε περισσότερες από είκοσι κλοπές το τελευταίο εξάμηνο! Τα μελίσσια τα έπαιρνε από διάφορες περιοχές όπως το Στρέφι, το Πελόπιο, η παραποτάμια περιοχή του Αλφειού στον Πύργο και η Αλφειούσα. Οι αρχές συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα δύο παθόντες.
Με λουλούδια και θάμνους προσελκύουν τις μέλισσες
Συναγερμός έχει σημάνει στις πολιτείες των ΗΠΑ, λόγω του φαινομένου της εξαφάνισης των μελισσών και οι αγρότες ανταποδίδουν αντικαθιστώντας τις καλλιέργειές τους με λουλούδια και θάμνους που αγαπούν οι μέλισσες. Οι αγρότες έτσι ελπίζουν τα μειώσουν το κόστος που χρειάζεται για να μεταφέρουν από αλλού επικονιαστές για τις καλλιέργειές τους και να αυξήσουν τον πληθυσμό των μελισσών στις περιοχές τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Καλιφόρνια, όπου υπάρχουν μεγάλες μονοκαλλιέργειες, όπως π.χ. αμυγδαλεώνες που βασίζονται μεν στην επικονίαση, αλλά δεν προσφέρουν ποικιλία για τη διατροφή των μελισσών. Οι μέλισσες λατρεύουν να έχουν διαφορετικά φυτά και λουλούδια και οι αγρότες προσπαθούν να τους τα προσφέρουν με την ελπίδα να έχουν τη βοήθεια των βασικών επικονιαστών της φύσης για τα αγροκτήματά τους.
Σχολιάστε το άρθρο