To δηλητήριο της μέλισσας είναι το νέο botox
Μια νέα θεραπεία με πρωτοποριακή τεχνολογία έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία: το δηλητήριο της μέλισσας! Μετά την είδηση στη χώρα, ότι η 63χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου, Καμίλα, η δούκισσα της Κορνουάλης έκανε τη φυσική θεραπεία με το δηλητήριο της μέλισσας για την καταπολέμηση της γήρανσης, η συγκεκριμένη θεραπεία και το δηλητήριο της μέλισσας έγιναν ανάρπαστα. Η Καμίλα δείχνει εμφανώς πιο νέα, μετά τη θεραπεία που έσβησε τις βαθιές ρυτίδες που είχαν προκληθεί από το κάπνισμα και την υπερβολική έκθεσή της στον ήλιο. Αυτή η απόλυτα φυσική θεραπεία είναι ένα εναλλακτικό του μπότοξ. Το δηλητήριο που εξάγεται από τις μέλισσες «τσιμπάει» το δέρμα, προκαλώντας τον οργανισμό να παράγει τα χημικά εκείνα που χαλαρώνουν τους μυς και έτσι οι ρυτίδες μειώνονται. Είναι σαν να επιτίθεται στο πρόσωπο ένα σμήνος εξαγριωμένων μελισσών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αγγλικών ΜΜΕ, το πρόσωπο της Καμίλα έχει «σιδερωθεί» και επομένως πρόκειται για μια πραγματικά πετυχημένη θεραπεία. Η αισθητικός Deborah Mitchell που ξεκίνησε τη θεραπεία και παρασκευάζει τη μάσκα, λέει ότι οι πελάτισσες της έχουν λατρέψει τη θεραπεία και ότι έχει μια τεράστια λίστα αναμονής. Η Mitchell έχει διάσημες πελάτισσες, όπως η Victoria Beckham και η Gwyneth Paltrow. Οι θεραπείες της αισθητικού είναι εναλλακτικές και συνδυάζονται με λεμφικό μασάζ και βελονισμό. Η θεραπεία με μάσκα από δηλητήριο μέλισσας βοηθά το δέρμα να ανακτήσει την φρεσκάδα και την νεανικότητά του, και δεν προκαλεί καθόλου πόνο. Μόνο μια μικρή αίσθηση κνησμού.Το δηλητήριο εξάγεται από τις μέλισσες χωρίς αυτές να θανατώνονται, με ένα κομμάτι γυαλιού το οποίο τσιμπούν απελευθερώνοντας δηλητήριο χωρίς να θανατώνονται. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη, γι’ αυτό και ακριβή. Κατόπιν, το δηλητήριο αραιώνεται για να φτιαχτεί η μάσκα. Το δηλητήριο είναι μόλις το 1% της μάσκας και προέρχεται από μέλισσες βιολογικής εκτροφής. Σύμφωνα με την αισθητικό, αν κάποιος χρησιμοποιεί τη μάσκα δύο φορές την ημέρα για 20 λεπτά, το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης κατά δέκα χρόνια.
======================================================
Δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας κατά αρθρίτιδας
Ερευνητές στη Βραζιλία υποστηρίζουν ότι το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, που διαπίστωσαν ότι το εν λόγω δηλητήριο ενεργοποιεί τον μηχανισμό παραγωγής των γλυκοκορτικοειδών (αντιφλεγμονώδεις ορμόνες), τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να βοηθήσουν και μάλιστα αποτελεσματικά, στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
Η ανακάλυψη εξηγεί και ορισμένες ανεπίσημες αναφορές για άτομα που υποφέρουν από την ασθένεια και αφού έκαναν θεραπεία με το τσίμπημα μέλισσας είδαν σημαντική βελτίωση στην κατάστασή τους. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί όχι μόνο να θεραπεύσει την αρθρίτιδα, αλλά ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνισή της.
======================================================
“Μούσι” από μέλισσες
Στα περισσότερα κορίτσια στην εφηβεία αρέσει να ασχολούνται με τη μόδα ή με τα ποπ είδωλα, η Nellie Odam – Wilson από την άλλη πλευρά, αποφάσισε να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια με τις μέλισσες. Η 16χρονη Nellie ποζάρισε σε φάρμα του Ντέβον της Μεγ. Βρετανίας μπροστά στους εντυπωσιασμένους δημοσιογράφους με ένα «μούσι» από μέλισσες, τις οποίες προσέλκυσε τοποθετώντας αρχικά τη βασίλισσα στο πρόσωπό της. Κατάφερε να μείνει έτσι για αρκετή ώρα (γύρω στα επτά λεπτά), χωρίς μάλιστα κανένα απολύτως τσίμπημα, κερδίζοντας το ποσό των 400 λιρών. Το ποσό θα την βοηθήσει να πραγματοποιήσει ένα φιλανθρωπικό ταξίδι στην Ουγκάντα, όπου θα προσφέρει εθελοντική εργασία. Η Nellie παραδέχθηκε ότι φοβήθηκε, αλλά και ότι ο σκοπός της άξιζε τη θυσία. Η 16χρονη προσπάθησε να κρατηθεί ακίνητη και ήσυχη προκειμένου να αποφύγει τα τσιμπήματα και το πέτυχε.
======================================================
Το καταφύγιο των Μελισσών Haagen Dazs
Ένας κήπος περίπου μισού στρέμματος, που σχεδιάστηκε για τις μέλισσες, αλλά και τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για αυτές, πρόκειται ανοίξει στις 11 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη UC-Davis στην Καλιφόρνια. Ήδη υπάρχουν σε αυτόν έξι εκατομμύρια μέλισσες από 55 διαφορετικά είδη. Η εταιρεία μεγαθήριο στον κόσμου του παγωτού, Haagen Dazs, δώρισε 500.000 δολάρια στο UC-Davis και στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania για την μελισσοκομική έρευνα. Για να τιμηθεί αυτή η υποστήριξη στις μέλισσες, ο κήπος ονομάστηκε «Το Καταφύγιο των Μελισσών Haagen Dazs». Ο γίγαντας του παγωτού, μέσω εκπροσώπου του, υποστηρίζει τις μέλισσες διότι: «επικονιάζουν πολλά φυτά από τα οποία προέρχεται η γεύση των παγωτών Haagen Dazs».
Σχολιάστε το άρθρο