Διοργάνωση: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013
Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Α. Τσουκαλάς, Φ. Γκουλιαβίτη, Ν. Κατσαρός
10:30 – 11:00 Προσέλευση – Εγγραφές
11:00 – 11:15 Χαιρετισμοί
11:15 – 15:15
– Ελληνική Μελισσοκομία: Προοπτικές και Βιωσιμότητα
Α. Τσουκαλάς, Διευθυντής Αειφορίας και Κοινωνικής Ευθύνης APIVITA
– Σύγχρονες Τεχνικές στην Ανάλυση του Μελιού & των Προϊόντων του
Γ. Σειραγάκης, Διευθυντής Food Allergens Laboratory
– Οι οκτώ κατηγορίες Μελιού και Νομοθεσία
Μ. Πασαλόγλου, Κτηνίατρος – Α. Τσιγουρή, Ε.Ο.Φ Διεύθυνση Εργαστηριών
– Δίκτυο Παρακολούθησης Μελιτοφορίων – Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές
Ε. Παντελάκης, ANEL Co
– Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι
Α. Ντάλα M.Sc, Εργαστήριο Προϊόντων Κυψέλης, Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων ΥΠΠΑΤ
– Το Μέλι και τα Προϊόντα του στη Μεσογειακή Διατροφή
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
– Νέα Δυναμική για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
– Μέλι: Διατροφική Αξία, Αντιοξειδωτική και θεραπευτική Δράση
Γ. Ίσαρη, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
– Αφάρμακος Μελισσοκομική Εκμετάλλευση και Προϊόντα Αυτής
Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Αφαρμάκου Μελισσοκομίας
– Τοποθετήσεις – Συζήτηση
Απογευματινή Συνεδρία
Προεδρείο: Ν. Εμμανουήλ, Μ. Χατζηπαναγιώτου, Ε. Ζουμπανέας, Η. Χαλακατεβάκης
18:00 -20:00
– Προοπτικές στη Μελισσοκομία
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
– Η Σωστή Διατροφή σε Συνεργασία με τα Προϊόντα Μέλισσας ως Παράγων Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας
Ε. Ζουμπανέας, Αντιπρόεδρος Εταιρίας Μελισσοθεραπείας
– Διαδικασίες για τις Εξαγωγές του Μελιού & των Προϊόντων του
Τζ. Σκοτίδη, Σύμβουλος Εξαγωγικών Επιχειρήσεων, Διευθύντρια Simply Exports
– Η Χρήση των Προϊόντων Μέλισσας στην Φροντίδα του Σώματος
Μ. Χατζηπαναγιώτου, Οικοτέχνης, Γεωπόνος, Αγρότισσα
– Πρόπολη: ένα Πολύτιμο Προϊόν Μέλισσας
Α. Τσαγκαράκης, Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
– Γευσιγνωσία Μελιού
Ν. Κοντόλαιμος, Γεωπόνος, π. Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
– Κρητική Μελισσοκομία και Πλεονεκτήματα
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά Χανίων
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013
Προεδρείο: Ν. Κοντόλαιμος, Α. Παππάς, Ν. Κατσαρός
11:00 – 15:00
– Ποιότητα – Γνησιότητα Μελιού: Εργαστηριακές Αναλύσεις στο ΓΧΚ΄
Νίκος Ζούλης, Ελ. Κατμέρου, Ζ. Πλυτά, Θερ. Κουρουλή, Π. Σκαφίδα
*Νίκος Ζούλης Προϊστάμενος Γ΄ Τμήματος / ΓΧΚ
– Γλυκιά Αγροτική Επιχειρηματικότητα
Δ. Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος ΑΓΡΟΡΑΜΑ
– Μέλι: Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια
Ι. Κριτσωτάκης, Δρ. Εμπορικών Επιστημών
– Συγκρότηση Συλλεκτικού Μελισσιού- Μελισσοκομείο
Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Αφαρμάκου Μελισσοκομίας
– Διαχρονική Παρουσία της Μέλισσας και των Προϊόντων της
Ν. Κοντόλαιμος, Γεωπόνος, π. Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
– Προοπτικές Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας με την Αξιοποίηση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ( Νέοι Γεωργοί – Σχέδια Βελτίωσης)
Μ. Μπογιατζής, Γεωπόνος – Μελετητής
Σχολιάστε το άρθρο