Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, το τελευταίο τρίμηνο διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και κάποιες μελισσοκομικές επιχειρήσεις. Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:
– Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΚΟΥΛΟΥΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΝΕΚΤΑΡ & ΑΜΒΡΟΣΙΑ στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε: Μέλι μη κανονικό διότι δεν αναγράφονταν στην ετικέτα οι υποχρεωτικές για τα τρόφιμα ενδείξεις.
– Πρόστιμο € 35.000 στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής – προϊόντων με γλυκαντικές ύλες – επεξεργασίας μελιού BOLERO ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν: Κατοχή, διακίνηση και χρήση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τον εξοπλισμό και την υποδομή και ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών αναφορικά με το σύστημα HACCP.
– Πρόστιμο € 4.000 στο εργοστάσιο παραγωγής – συσκευασίας μελιού ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΕΛΙ ΗΠΕΙΡΟΥ στον Ωρωπό Πρέβεζας, διότι διαπιστώθηκαν: Έλλειψη άδειας λειτουργίας και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
– Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φυσικού μελιού ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΣΤΕΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ στα Λαγυνά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης διότι διαπιστώθηκε: Μη κανονικό μέλι (το κείμενο που υπάρχει στις ενδείξεις της συσκευασίας οδηγεί σε πλάνη τον καταναλωτή όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος).
– Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση σησαμοποιίας – χαλβαδοποιίας – ζαχαρωδών προϊόντων ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στον Άσσηρο Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκε: Μη κανονικό μέλι.
Σχολιάστε το άρθρο