Σε Γερμανία, Κύπρο, Καναδά, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ οι περισσότερες εξαγωγές ελληνικού μελιού

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τα έτη 2010, 2011 και 11μηνο του 2012, που πραγματοποίησε το γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Βαρσοβία, κατά το 2010-2011, οι εξαγόμενες ποσότητες ελληνικού μελιού έφθασαν στους 780 και 836 τόνους αντίστοιχα.

Σημαντική όμως άνοδο παρουσιάζουν κατά το 2012 καθώς ήδη κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου οι εξαγόμενες ποσότητες έχουν υπερβεί τους 1.135 τόνους (αύξηση έναντι του 2011 κατά 45%).

Όσον αφορά στις χώρες προορισμού, η κύρια διαχρονικά ομάδα έξι χωρών προς την οποία κατευθύνεται άνω του 80% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, αποτελείται από τις: Γερμανία, Κύπρο, Καναδά, Γαλλία, Ην. Βασίλειο και ΗΠΑ, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα skai.

Επίσης, σε χώρες όπως οι: Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ρωσία και Σλοβενία παρουσιάζεται σημαντική αύξηση, σε: Βέλγιο, Λίβανο, Σ. Αραβία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Σουηδία και Νορβηγία δεν παρουσιάζονται σημαντικές αυξομειώσεις, ενώ σε: Ολλανδία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία παρουσιάζεται σημαντική μείωση.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.