Ταχύρυθμα σεμινάρια μελισσοκομίας σε Πρέβεζα, Καστοριά, Σκύδρα

προϊόντα της κυψέλης

Πρέβεζα

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης της και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Δήμητρα σας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης μελισσοκομίας στη Πρέβεζα τη Δευτέρα 22 Ιουλίου και ώρα 9:00πμ-14:00μμ στην αίθουσα K.E.K. της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (Λεωφόρος Ιωαννίνων 210).
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια τριών ημερών και θα λήξει την Τετάρτη 24 Ιουλίου Υπεύθυνος του 3ημερου σεμιναρίου είναι  ο Κοτρότσος Σπυρίδων Γεωπόνος του Κέντρου Δήμητρα Αγρινίου. Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 26410/59196. Κεντρικός ομιλητής  του σεμιναρίου θα είναι: Ο κ Γεωπόνος Γρηγόρης Τριανταφύλλου.
Η Ε.Ν.Α. καλεί τα μέλη της  μελισσοκόμους καθώς νέους αγρότες, γεωτεχνικούς, επαγγελματίες μελισσοκόμους, και όσους ασχολούνται με την μελισσοκομία ερασιτεχνικά.

Θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

1) Εχθροί και ασθένειες Μελισσών
2) Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων
3) Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (καλλυντικά προϊόντα διατροφής φάρμακα).

Καστοριά

Ταχύρυθμα σεμινάρια εκπαίδευσης μελισσοκόμων, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Κέντρο «Δήμητρα», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Καστοριά, το τριήμερο 23 με 25 Ιουλίου.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 23 Ιουλίου

16.00-21.00 «Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας ενός Μελισσοκομείου»
Εισηγητής: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, Γεωπόνος

Τετάρτη 24 Ιουλίου

16.00-21.00 «Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του – Μελισσοκομικοί χειρισμοί»
Εισηγητής: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, Γεωπόνος

Πέμπτη 25 Ιουλίου

16.00-21.00 «Προϊόντα κυψέλης και συντήρησή τους»
Εισηγητής: Αναγνωστόπουλος Ιωάννης, Γεωπόνος

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την προϊσταμένη του Κέντρου «Δήμητρα» Καστοριάς, κα. Ιφιγένεια Καβακλιώτου, στο τηλέφωνο: 24670/82425.

Σκύδρα

Σεμινάριο για τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου καθώς και για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια του έτους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες Μελισσοκόμοι του Νομού Πέλλας.
Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν θέματα που αφορούν την Τυποποίηση-Εμπορία-Προώθηση & Σήμανση μελισσοκομικών προϊόντων,  μέσω μιας ταχύρρυθμης εκπαίδευσης  που θα υλοποιήσει  ο  ΕΛ.Γ.Ο.  «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Η εκπαίδευση  θα είναι τριήμερη, συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα  πραγματοποιηθεί  πρωινές ώρες 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. Θα ξεκινήσει  την Τρίτη 6 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου.
Τα σεμινάρια  θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Μαυροβουνίου-Έδεσσας.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους υπεύθυνους γεωπόνους του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας  κ. Μιχάλη Σιδηρόπουλο & κ. Ιωάννη Θεοχαρόπουλο, στο τηλ. 23810/89483.

Σχολιάστε το άρθρο