Τα μελισσο-διαμερίσματα της Ιερουσαλήμ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά πονήματα που έγιναν ποτέ στην Ιερουσαλήμ είναι τα κυψελο-διαμερίσματα που χτίστηκαν τη δεκαετία του 1970. Στη συνοικία Ramot Polin, βόρεια της πόλης, και μετά τον λεγόμενο πόλεμο των έξι ημερών, η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε από διάφορους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν 700 σπίτια που θα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μερικά από αυτά ανήκουν στον  αρχιτέκτονα, Zvi Hecker, ο οποίος βασίστηκε στην αρχιτεκτονική της μέλισσας.

Ο πρωτοπόρος αρχιτέκτονας δημιούργησε ένα σύστημα από εξάγωνα διαμερίσματα που από μακριά μοιάζουν με γιγάντια κυψέλη. Σήμερα, συμπεριλαμβάνονται σε όλους τους καταλόγους με τα πιο παράξενα κτίρια του κόσμου. Με το πέρασμα των ετών, οι κατοικίες έχουν διαμορφωθεί από τους κατοίκους, αφού ένα εξάγωνο μπορεί να εξυπηρετεί τη μέλισσα, αλλά όχι και τον άνθρωπο, αλλά τα σπίτια δεν έχουν χάσει τον αρχικό χαρακτήρα τους και στα σκαριά βρίσκονται σχέδια για την προστασία τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.