Το 75% του μελιού που πωλείται στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ δεν είναι μέλι

Δοκιμές ευρείας κλίμακας για το μέλι που πωλείται στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι περίπου το 75% του μελιού αυτού δεν είναι πραγματικό μέλι. Σύμφωνα με έρευνα του Food Safety News, το κοινό μέλι των σούπερ μάρκετ συχνά δεν περιέχει καθόλου γύρη και έχει υποστεί τεχνητή επεξεργασία στην Κίνα. Εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επισημαίνουν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια γύρης για να θεωρηθεί γνήσιο. Το μέλι που δεν περιέχει γύρη είναι μια τεχνητή, κενή διατροφικών στοιχείων απάτη.

Ένα μεγάλο ποσοστό από το μέλι που βρίσκουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ έχει υποστεί μια διαδικασία φιλτραρίσματος και το μέλι έχει θερμανθεί σε υψηλές θερμοκρασίας, περνώντας από μικρά φίλτρα για την απομάκρυνση της γύρης. Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες μπορούν να αποκρύπτουν την ταυτότητα της πηγής του μελιού, μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν εισάγει παράνομα τόνους μελιού στην αγορά των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, κάποιες εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν κάνει ιδιωτικές δοκιμές και έχουν ανακαλύψει το μέλι που εισάγεται από χώρες της Ασίας έχει αποδυναμωθεί με την προσθήκη σιροπιού καλαμποκιού και μια μυριάδα άλλων παράνομων γλυκαντικών ουσιών και αντιβιοτικών. Αυτό έχει προκαλέσει πολλούς να αναζητήσουν πιο αξιόπιστες πηγές για την προμήθεια ανόθευτου μελιού προτιμώντας τους τοπικούς παραγωγούς.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.