Ένας μελισσοκόμος και βιοκαλλιεργητής στο τιμόνι της Τουριστικής Ανάπτυξης

Νέος γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ανέλαβε ο δήμαρχος Ιητών Νομού Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος. Ο κ. Πουσσαίος εκλέγεται δήμαρχος στην Ίο τις τελευταίες τέσσερις τετραετίες και είναι μελισσοκόμος και βιοκαλλιεργητής. Μάθαμε, επίσης, ότι μαζί με την γυναίκα παράγει και πολύ ωραία κάπαρη.
Ο νέος γενικός γραμματέας γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Γαλλίδα Claudine Sombret, παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας και εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών. Το 1987 εγκαταστάθηκε στην Ίο, και στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1991 εξελέγη Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Ίου Νομού Κυκλάδων. Το 1994 αναδεικνύει την Κοινότητα Ίου σε Δήμο Ιητών και στις δημοτικές εκλογές των ετών 1994, 1998, 2002, 2006 εκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος.
Σήμερα, διανύει τη 5η συνεχή θητεία του, έχοντας αναπτύξει σημαντικό έργο ως προς τις υποδομές του νησιού, την υγεία, τον πολιτισμό, την τουριστική αναβάθμιση και ανάδειξη της Ίου, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.