Δωρεάν σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας από το Λεούσειο Ίδρυμα στην Αίγινα

Το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών στην παροχή ημερησίων γευμάτων και διανομή τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Τώρα, το Λεούσειο εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο δραστηριοτήτων που έχει σαν στόχο την ενεργοποίηση νέων και ανέργων σε τομείς που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν απασχόληση και ενδεχομένως και εισόδημα. Το ξεκίνημα γίνεται με το σεμινάριο πρακτικής μελισσοκομίας που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαρτίου 2014 σύμφωνα με πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί σε σχέση με τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε ανέργους και σε όσους σκέπτονται να ασχοληθούν με την μελισσοκομία και έχουν ακόμα ενδοιασμούς.

Από αυτό το σεμινάριο οι μαθητευόμενοι θα αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το εάν τους αρέσει και τους ταιριάζει η μελισσοκομία, πριν ασχοληθούν προσωπικά και δαπανήσουν χρήματα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και παρουσιάσεις στην αίθουσα του Λεουσείου Ιδρύματος και πρακτικά μαθήματα σε χώρο που παραχώρησε για το σκοπό αυτό η γερόντισσα της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας Αιγίνης. Θα διδάξουν δύο κληρικοί πτυχιούχοι γεωπόνοι και έμπειροι μελισσοκόμοι.

Για την συμμετοχή στα πρακτικά μαθήματα θα απαιτηθεί προστατευτικό πλέγμα-καπέλο ή μπουφάν, κόστους περίπου 15-20 ευρώ.

Αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως και την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στη Γραμματεία του Λεουσείου Ιδρύματος από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-12:00

Πληροφορίες: Λεούσειο Ίδρυμα, τηλ.: 2297022676

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.