Κόκκινη Κάρτα

Ασφάλεια τροφίμων και προστασία καταναλωτή – Κυρώσεις
Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

bulletred Πρόστιμο €10.000 επέβαλε ο ΕΦΕΤ στην επιχείρηση ζαχαρωδών με την επωνυμία ΑΝ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Άσσηρο στον Λαγκαδά, διότι διαπιστώθηκε: διάθεση προς πώληση προϊόντος (μέλι) το οποίο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο – αναμεμειγμένο με εξωγενή σάκχαρα.

bulletred Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Παστέλι με μέλι», στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη αραχίδων) η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Παστέλι Λαμίας με μέλι», σε συσκευασίες των 80γρ., με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31/12/2012. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «Μιχαλόπουλος Β. Δημήτριος», Εργαστήριο Ζαχαρωδών Προϊόντων, η οποία εδρεύει στην οδό Τυμφρηστού, Πάροδος Αμμοχώστου 5, στη Λαμία. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην το καταναλώσουν.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.