Μελισσοκομικό φορτηγό έως 15 τόνους σύμφωνα με νέα ΚΥΑ

Περισσότερες κυψέλες θα μπορούν να μεταφέρουν οι μελισσοκόμοι στα Ι.Χ. φορτηγά τους με την τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 2965/2011, οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να διαθέτουν οχήματα με ανώτατο μικτό βάρος 15 τόνων, από τους 12 τόνους που ίσχυε μέχρι σήμερα. O κάτοχος μελισσοκομικής επιχείρησης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για να αποκτήσει την άδεια κυκλοφορίας του Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτου της παραγράφου 1.1, μικτού βάρους μέχρι 15 τόνων, πρέπει:

α) να είναι μελισσοκόμος και κάτοχος μελισσοκομικού βιβλιαρίου από πενταετίας ή απόφοιτος μελισσοκομικής  σχολής με 300 τουλάχιστον ώρες εκπαίδευσης o οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

β) να κατέχει πάνω από 400 μελισσοσμήνη και

γ) να χαρακτηρίζεται κατά κύρια απασχόληση γεωργός, δηλαδή:

Kυριότητα στην εκμετάλλευση τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του

• να λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του

• να είναι ασφαλισμένος στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (Ο.Γ.Α) και

• να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας, απαιτείται βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων, η οποία να βεβαιώνει τα παραπάνω.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.