«Νεοϋορκέζοι δείξτε μας τις κυψέλες σας»

Οι μέλισσες και οι μελισσοκόμοι της Νέας Υόρκης βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και με την παρότρυνση των New York Times φέρνουν το έργο τους στο φως. Μετά την δεκαετή απαγόρευση της μελισσοκομίας στη Νέα Υόρκη, πριν δυο χρόνια εκατοντάδες κυψέλες εμφανίστηκαν στις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τις πίσω αυλές πλημμυρίζοντας ολόκληρη την πόλη.

Οι New York Times καλούν τώρα τους μελισσοκόμους, μέσω του «Νεοϋορκέζοι δείξτε μας τις κυψέλες σας», να δείξουν στον κοινό τα μελισσοκομεία τους μέσω φωτογραφιών, που θα προβληθούν σε μια μίνι προβολή. Η Νέα Υόρκη σίγουρα είναι μια αφιλόξενη πόλη για κάθε είδους ζώο, πόσο μάλλον για την άσκηση μελισσοκομίας. Παρόλα αυτά οι ευφάνταστοι, ερασιτέχνες μελισσοκόμοι βρίσκουν τρόπους να διατηρούν έστω και μια κυψέλη. Οι New York Times αναφέρουν το παράδειγμα του Joe Langford, τηλεοπτικού παραγωγού κατά κύριο λόγο, ο οποίος έχει την κυψέλη του στην ταράτσα της πολυκατοικίας του στο Μπρούκλυν, στην οποία μάλιστα έχει πρόσβαση από το παράθυρο της κουζίνας του. Ο κύριος Langford αναγκάστηκε να «εκπαιδεύσει» τους γείτονές του, ώστε να νιώθουν κι εκείνοι άνετα με το παράξενο χόμπι του.

Οι New York Times καλούν τους μελισσοκόμους να στείλουν μια φωτογραφία του μελισσοκομείου τους και μια δυο προτάσεις για αυτό. Τί ήταν εκείνο που τους ενέπνευσε για να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία; Πόσο μέλι ελπίζουν να βγάλουν; Τί συναισθήματα τους προκαλεί το μελισσοκομείο τους; Στο τέλος της εβδομάδας, οι καλύτερες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας σε μια μίνι προβολή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.