Οι μαύρες μέλισσες της Μεγ. Βρετανίας δεν έχουν εξαφανιστεί

Οι μαύρες μέλισσες, γηγενείς του Ηνωμένου Βασιλείου, που είχαν θεωρηθεί σχεδόν εξαφανισμένες στη Μεγ. Βρετανία ανακαλύφθηκαν στο Lancashire, προκαλώντας ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Οι μαύρες μέλισσες (Apis mellifera mellifera), που συχνά αποκαλούνται «μαύρες, γερμανικές μέλισσες», στην πραγματικότητα εμφανίστηκαν στην ανατολικό- κεντρική Ευρώπη από τη Μεγ. Βρετανία. Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ελάχιστες μόνο ζουν στις βόρειες, απομακρυσμένες περιοχές της Βρετανίας.

Έρευνα τριών ετών που χρηματοδοτήθηκε από την οργάνωση Co-operative, αποκάλυψε ότι οι μαύρες μέλισσες βρίσκονται σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Η γηγενής μέλισσα της Μεγ. Βρετανίας μπορεί να κρατάει το κλειδί για την αντιστροφή της δραματικής μείωσης των μελισσών στη χώρα, καθώς κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια, ανέπτυξε πυκνές, μαύρες τρίχες και ένα μεγαλύτερο σώμα για να κρατιέται ζεστή στο ψυχρότερο κλίμα της Γηραιάς Αλβιόνας.

Η έρευνα ήταν μέρος της εκστρατείας Plan Bee που στοχεύει στην εξάπλωση της αστικής μελισσοκομίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη.

Μαύρες μέλισσες βρέθηκαν επίσης και στις εξής περιοχές: Londonderry, the Isle of Man, Argyll and Bute, Denbighshire, Fife, West Sussex και Cambridgeshire.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.