Ο ΠΛΑΝΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

Ο πλανευτής του Γράμμου

ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΦΥΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική φύση, που πραγματεύεται το κυνήγι μελισσιών μέσα στα δάση του Γράμμου. Βήμα-βήμα μαζί με τον 80χρονο κυρ-Σωτήρη περιδιαβήκαμε κι εμείς απόκρημνες βουνοπλαγιές και κακοτράχαλα μονοπάτια. Εξοπλισμένοι με την ιώβεια υπομονή του και με τη σοφή ερευνητική ματιά του, ξεναγηθήκαμε στην πανάρχαια διαδικασία εύρεσης “άγριων μελισσιών”.
Μαγεμένοι από τις εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες, συνοδεία της λιτής αλλά εκστατικά περιγραφικής μουσικής, περιπλανηθήκαμε σε ένα από τα πιο άγρια και παρθένα βουνά της χώρας και εν’ τέλη πλανευτήκαμε με τη δημιουργία του Βαγγέλη Ευθυμίου.
Με το τέλος της προβολής αποκαλύφθηκε κάτι που ήταν φανερό από την αρχή σε ένα ανήσυχο μελισσοκομικό μάτι και που μας επανέφερε στην σημερινή πραγματικότητα: τα «άγρια μελίσσια» χάνονται και μαζί τους το τεράστιο επικονιαστικό έργο τους. Ένα πρόβλημα που βιώνουμε στην γέννησή του και που οι ενέργειές μας θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της ζωής στον πλανήτη.
Εν κατακλείδι “Ο πλανευτής του Γράμμου” δεν είναι απλά ένα ντοκιμαντέρ, αλλά μια άρτια ταινία μικρού μήκους 27 λεπτών που πραγματεύεται μέσα από μαγικές εικόνες ένα θέμα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και θα συστήναμε να τη δούνε όχι μόνο όλοι οι μελισσοκόμοι, αλλά θα προτείναμε να ενταχθεί σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης και πληροφόρησης.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Παραγωγή: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ: Γιάννης Κολόζης
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Μιξάζ: Βαγγέλης Φάμπας
Φωτογράφος γυρισμάτων: Γιώργος Πρίνος

Η ταινία έχει προβληθεί

  • Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2η θέση στο Ελληνικό, 4η στο Διεθνές)
  • Ecofilms, Ρόδος
  • Τζουμέρκα Art Festival
  • Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (Βραβείο «Γιώργος Κολόζης»)
  • Ekotop films, Μπρατισλάβα- Σλοβακία
  • 26 Festival International du Film de Montagne d’Autrans, Γαλλία

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://thecharmerofgrammos.blogspot.com/

 

Ανεξαγόρας Σκιδούρης

Σχολιάστε το άρθρο