Πρωτοποριακό σνακ με μέλι και γύρη από Έλληνες φοιτητές

σνακ με μέλι και γύρη

Το 2ο βραβείο του 3ου Διαγωνισμού Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής «ECOTROPHELIA 2013» απέσπασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και συγκεκριμένα του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής της Λήμνου, για το σνακ με μέλι «30 Bees» που παρασκεύασαν.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Tεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD.

Φέτος, στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασαν 11 ομάδες φοιτητών από ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα, οι οποίες κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να αναπτύξουν ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του να διακρίνεται και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Το προϊόν «30 Bees», που αποτελεί ένα καινοτόμο, λειτουργικό, έτοιμο προς κατανάλωση σνακ με λίγες θερμίδες, που έχει ως κύρια συστατικά το Ελληνικό οργανικό μέλι Ελάτης Βανίλια, τη γύρη μελισσών και τα καρύδια. Είναι ένα βιολειτουργικό, έτοιμο προς κατανάλωση σνακ, που περιέχει την κατάλληλη ποσότητα γύρης, παρέχοντας στον οργανισμό τα 22 από τα 24 αμινοξέα που χρειάζεται.

Ομάδα φοιτητών: Μαλαμέλης Π., Βαλσαμίδου Ε., Δελλαδέτσιμα Κ., Αχιλλαδέλης Π.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Μακρής, Λέκτορας

Συνεργαζόμενη εταιρεία: APIVITA

γύρη

 

Σχολιάστε το άρθρο