Σεμινάριο μελισσοκομίας από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου, στο πλαίσιο των δράσεων ενηλίκων της Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει με την υποστήριξη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λέσβου, τριήμερο σεμινάριο με τίτλο Εκπαιδεύοντας Μελισσοκόμους στη Λέσβο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 σε μελισσοκομείο της περιοχής Πυργί Μυτιλήνης (θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη βασιλοτροφίας).

Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την τέχνη της μελισσοκομίας, το ρόλο της μέλισσας στο περιβάλλον και τη συνεισφορά της στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη χρήση των παραγόμενων προϊόντων στην καθημερινή ζωή και στην ιατρική καθώς και την επιχειρηματική διάσταση, τα προβλήματα και τις προοπτικές της μελισσοκομίας.

Εισηγητές τους σεμιναρίου είναι ο μελισσοκόμος-μαθηματικός κ. Γκουσιάρης Αλέξανδρος, η Εντεταλμένη Ερευνήτρια ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Γούναρη Σοφία, η Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου-Εργαστήριο Βιογεωγραφίας & Οικολογίας κ. Πετανίδου Θεοδώρα, η κτηνίατρος-Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λέσβου κ. Ταξείδη Μαρία και το μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Ευεργέτουλα Χατχημιχαήλ Αθανάσιος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00μ.μ., αποστέλλοντας τα στοιχεία τους (ονομ/μο, επάγγελμα, τηλ. επικοινωνίας και email) με φαξ στο 22520-29039 ή με μήνυμα στο mail@kpe-asomatos.les.sch.gr ή τηλεφωνικά στο 22520-29038. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.