Σε κίνδυνο το περίφημο βιολογικό μέλι δάσους Leatherwood της Τασμανίας

Το ενδεχόμενο κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής Abt Wilderness Railway, το οποίο μεταφέρει μελίσσια στο τροπικό δάσος στη δυτική ακτή της Τασμανίας (ενός από τα νησιά που ανήκουν στην Αυστραλία) θέτει σε κίνδυνο τη συγκομιδή του Leatherwood, του περίφημου βιολογικού μελιού του κρατιδίου.

Το μέλι Leatherwood που παράγουν οι μέλισσες από τα λευκά άνθη του δέντρου Leatherwood Eucryphia lucida θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέλια του κόσμου. Το δέντρο Leatherwood είναι ενδημικό στην Τασμανία και βρίσκεται στα τροπικά δάση στο δυτικό τμήμα της. Το μέλι Leatherwood είναι πολύ σημαντικό για την Τασμανία και αποτελεί περίπου το 70% περίπου του παραγόμενου μελιού του κρατιδίου.

Πρόκειται για ένα μέλι με έντονο άρωμα και πικάντικη γεύση. Το μέλι Leatherwood είναι ένα από τέσσερα προϊόντα της Αυστραλίας που συμπεριλαμβάνονται στην Κιβωτό της Γεύσης, στη διεθνή λίστα της κίνησης Slow Food με τις πιο σημαντικές και απειλούμενες τροφές του κόσμου.

Χωρίς τη σιδηροδρομική γραμμή όμως, το μέλλον μιας μεγάλης ποσότητας παραγωγής αυτού του μελιού αντιμετωπίζει έναν σημαντικό κίνδυνο.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.