3ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεγάλο ραντεβού της Μελισσοκομίας

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας που αφορά το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης. Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν και συμμετείχαν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στον κλάδο από την πολιτική ηγεσία μέχρι και το μικρότερο παραγωγό. Οι επισκέπτες ήταν ανέλπιστα πολλοί και η επιτυχία της έκθεσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και αυτών των ίδιων των διοργανωτών. Υπολογίζεται ότι όλο το τριήμερο επισκέφτηκαν την έκθεση πάνω από 25.000 επισκέπτες.

Το Φεστιβάλ οργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων Κυψέλης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η έκθεση περιελάμβανε εκθέτες από όλη την αλυσίδα παραγωγής, μελισσοκόμους, μελισσοκομικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς, εταιρίες τυποποίησης και διακίνησης, αντιπροσώπους μελισσοκομικού εξοπλισμού και συσκευασίας, καθώς και Περιφέρειες με τις επιχειρήσεις των περιοχών τους.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών προϊόντων Κυψέλης πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Μέλι, λοιπά Προϊόντα Κυψέλης και Καταναλωτής» και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών ημερίδα με θέμα «110 Χρόνια Αγροτικής Εκπαίδευσης – 110 Χρόνια Εκπαίδευση στη Μελισσοκομία» στις οποίες αναπτύχθηκαν επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, ενώ ο Ευτύχης Μπλέτσας παρουσίασε Μουσικομαγειρικές παραστάσεις αφιερωμένες στο ελληνικό μέλι και διασκέδασε τους μικρούς φίλους -και όχι μόνο- με τα Μουσικομαγειρέματά του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Δριβελέγκας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πρέσβεις χωρών οι οποίες ενδιαφέρονται για σημαντικές συμφωνίες απορρόφησης ελληνικού μελιού στις αγορές τους.

Ο Μελισσοκόμος ήταν εκεί. Συνομίλησε, αντάλλαξε απόψεις, γνώρισε από κοντά τον «μελισσόκοσμο» από όλη την Ελλάδα, αλλά και τους επίδοξους νέους μελισσοκόμους που ήταν πραγματικά πολλοί και φυσικά το καταναλωτικό κοινό με τις απορίες και τις ενδιαφέρουσες απόψεις του.

Το ραντεβού δόθηκε για το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας το οποίο σύμφωνα με την επιθυμία και την απαίτηση τόσο των παραγωγών όσο και του καταναλωτικού κοινού εξετάζεται να πραγματοποιείται ετησίως και όχι κάθε δύο χρόνια.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.