Μικρά & Μελισσοκομικά

Μελισσοκομικά φυτά σκοπεύουν να σπείρουν στις πλευρές των εθνικών οδών στη Γαλλία, προκειμένου να βοηθήσουν τη μέλισσα και να συμβάλλουν στην διάσωσή της. Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα παρυφών των περιφερειακών δρόμων της χώρας θα σπαρθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ξεκινώντας ένα τριετές πρόγραμμα, που θα εξαπλωθεί αν πετύχει στο 12.000 χιλιομέτρων περιφερειακό δίκτυο της χώρας.

======================================================

Ο 76χρονος μελισσοκόμος Josef Gusy έπαθε σοκ όταν ξύπνησε μέσα σε … φέρετρο, μετά από τσίμπημα μέλισσας. Ο 76χρονος διαγνώστηκε νεκρός από τους ιατρούς, όταν έπεσε αναίσθητος μετά το τσίμπημα της μέλισσας στη νότια Πολωνία. Ο κύριος Gusy τοποθετήθηκε μέσα στο φέρετρο και μεταφέρθηκε στο τοπικό γραφείο κηδειών.
Όταν ο 76χρονος μελισσοκόμος συνήλθε άρχισε να φωνάζει τόσο πολύ που δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητος. Οι γιατροί στην απολογία τους είπαν ότι το σώμα του ασθενή ήταν κρύο και η αναπνοή του είχε σταματήσει, τα βασικά χαρακτηριστικά για τη διάγνωση θανάτου δηλαδή. Η πρώτη κίνηση του κυρίου Gusy μόλις συνήλθε και βγήκε τελικά από το νοσοκομείο ήταν να χαρίσει στο νεκροθάφτη που τον άκουσε να φωνάζει ένα βαζάκι καλό μέλι.

======================================================

Ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ζάχαρης βρέθηκαν σε παραγγελία μελιού Manuka, ενός εκατομμυρίου δολαρίων που εξήχθη από την πόλη Timaru της Νέας Ζηλανδίας. Η εταιρεία Honey Valley έστειλε δείγματα στη Γερμανία για εξέταση και η διάγνωση ήταν αφύσικα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στο μέλι. Η ανωμαλία αυτή μάλλον οφείλεται στη ζάχαρη με την οποία τάισαν οι μελισσοκόμοι τις μέλισσες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διατροφή την οποία δε σταμάτησαν εγκαίρως πριν τη συγκομιδή. Κάποιοι όμως λένε, ότι τα δείγματα δεν πέρασαν τα τεστ με την μονάδα μέτρησης UMF, το ακρωνύμιο των λέξεων «Unique Manuka Factor» και υποδηλώνει τη μοναδικότητα του αντι-σηπτικού επιπέδου δραστηριότητας του μελιού Manuka.

======================================================

Μπορεί το μέλι να αποτελέσει υποκατάστατο της ζάχαρης στα ζεστά ροφήματα; Φυσικά, αλλά πολλοί μέχρι να το καταφέρουν πασαλείβουν τα πάντα γύρω τους. Το πρόβλημα αυτό λύνει το Honibe-Honey Drop, στέρεο μέλι σε μικρά, ατομικά, συσκευασμένα εξάγωνα που δεν λερώνει και δεν κολλάει στα χέρια. Τα μικρά εξάγωνα μελάκια, που κατασκευάζει η καναδική εταιρεία Island Abbey Foods, αποτελούνται από 100% αγνό μέλι, χωρίς καθόλου συντηρητικά ή πρόσθετα. Το σκεύασμα αυτό, μοναδικό στον κόσμο, είναι ιδανικό για να γλυκάνεις τον καφέ ή το τσάι σου. Απλά το ρίχνεις στο ζεστό ρόφημα και ανακατεύεις. Το μυστικό της παρασκευής τους; Άγνωστο μέχρι στιγμής.

Σχολιάστε το άρθρο