Μικρά & Μελισσοκομικά

ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Η μελισσοκομική επιστημονική οικογένεια μεγάλωσε κατά ένα μέλος. Ο κύριος Μανόλης Καραζαφείρης, μετά από σκληρή δουλειά χρόνων, παρουσίασε το διδακτορικό του πόνημα. Από ότι μάθαμε πήγε πολύ καλά. Η επίπονη εργασία του κινήθηκε γύρω από την «Διερεύνηση παρουσίας φυτοπροστατευτικών ουσιών στα προϊόντα της κυψέλης».

Του ευχόμαστε τα καλύτερα!

======================================================

Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ
Πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία ένδυσης επέλεξε για τη διακόσμηση των καταστημάτων της, μελισσοκομικό υλικό. Επιμελώς αραδιασμένες κυψέλες και πλαίσια μαζί με κουστούμια, καπέλα και γραβάτες, προκαλούν, αν μη τι άλλο, ξάφνιασμα, καθώς περπατάς αμέριμνος στην πλατεία Κολωνακίου.
Η ίδια διακόσμηση υπάρχει και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας, προσφέροντας χαμόγελα στους ενασχολούμενους με τη μέλισσα.

======================================================

ΘΑΝΑΤΟΣ 28ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Σοκ προκάλεσε ο αναπάντεχος θάνατος ενός 28χρονου Λιμενοφύλακα με καταγωγή από τη Μάλτα Μεσσηνίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τσίμπημα μέλισσας. Ο 28χρονος Πέτρος Μηλιώνης, είχε πάει με τους φίλους του στη Στούπα της Μάνης, όταν ξαφνικά τον τσίμπησε μια μέλισσα. Ο νεαρός υπέστη αλλεργικό σοκ, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επανέλθει, αφήνοντας εκεί την τελευταία του πνοή.
Ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου βύθισε στο πένθος το χωριό Μάλτα, το Λιμενικό Σώμα, αλλά και την περιοχή Μανιάτικα του Πειραιά, όπου διέμενε.

======================================================

ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Η παράδοση λέει ότι οι ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα οι ελέφαντες φοβούνται τις μέλισσες. Μάλιστα, τα συμπαθητικά παχύδερμα τρομοκρατούνται τόσο από τις μέλισσες, που εκπέμπουν κλήσεις συναγερμού όταν αυτές τους πλησιάζουν.

======================================================
ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ
Μια ομάδα ειδικών «περιβαλλοντικών ντετέκτιβ» υποδέχθηκε το αεροδρόμιο του Αμβούργου φέτος την Άνοιξη. Για τους επόμενους μήνες έξι κυψέλες μελισσών, θα σταθμεύσουν κατά μήκος της πίστας, παρακολουθώντας την ποιότητα του αέρα. Οι μέλισσες θα συλλέξουν κανονικά το νέκταρ και τη γύρη από τα φυτά πέριξ του αεροδρομίου και με το μέλι που θα κάνουν, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να εξάγουν πολλά συμπεράσματα για την ποιότητα του αέρα στο αεροδρόμιο. Αυτή είναι η 11η χρονιά που χρησιμοποιούνται οι μέλισσες για την καταγραφή της ποιότητας του αέρα. Το αεροδρόμιο του Αμβούργου είναι το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που ξεκίνησε τον πρωτότυπο αυτό τρόπο μέτρησης της ποιότητας του αέρα, το 1999. Το παράδειγμά του ακολούθησαν αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

======================================================

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ
Δικαστήριο δικαίωσε κάτοικο του προαστίου Hollidaysburg της Πενσυλβανίας, ο οποίος θέλει να διατηρεί μέλισσες στην αυλή του ακόμα κι αν οι γείτονες του πιστεύουν το αντίθετο, αφού ο σκύλος τους έχει αλλεργία στο κεντρί της μέλισσας. Ο δικαστής Daniel Milliron έδωσε τέλος σε μια διαμάχη που κρατούσε από το 2007, παίρνοντας την απόφαση να επιτραπεί στον Regis Nale να κρατήσει τα μελίσσια του. Ο κος Nale κατάφερε να κρατήσει τις κυψέλες του, μετά από μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων ότι το χόμπι του δεν είναι περισσότερο επιβλαβές και επικίνδυνο από το να έχει κανείς ένα σκυλί ή ένα άλλο κατοικίδιο.

======================================================
CITY OF LONDON FESTIVAL ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Αφιερωμένο στις μέλισσες είναι φέτος το City of London Festival, που θα διεξαχθεί από τις 21 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου στο Λονδίνο. Ήδη από τις αρχές Μαΐου, 21 κυψέλες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μέλι θα συλλέγεται σε υπαίθριες γιορτές με ζωντανή μουσική, μελισσοκομική ποίηση και λιχουδιές μελιού. Το αποκορύφωμα των γιορτών θα είναι η ανάθεση σε πέντε σημαντικούς Βρετανούς ποιητές, να δημιουργήσουν μια σειρά ποιημάτων με θέμα τις μέλισσες και την Πόλη.

======================================================

ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οι δυο παλαιότερες κυψέλες του κόσμου ανακαλύφθηκαν στο μεσαιωνικό, σκωτσέζικο παρεκκλήσι Rosslyn, που χρονολογείται από το 1446. Οι δυο κυψέλες βρέθηκαν στην κορυφή της στέγης κατά τη διάρκεια εργασιών στο παρεκκλήσι. Οι επικεφαλείς αρχιτέκτονες δεν είχαν ιδέα ότι θα έβρισκαν αυτόν τον ιστορικό θησαυρό, όταν ξεκινούσαν την ανακαίνιση του παρεκκλησιού. Οι κυψέλες είναι λαξευμένες πάνω στην ίδια την πέτρινη δομή της εκκλησίας, επιδέξια σκαλισμένες με λουλούδια. Σε αυτές υπήρχαν τρύπες μέσα από τις οποίες οι μέλισσες έβγαιναν και έμπαιναν. Οι κυψέλες χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα μέχρι που το εκκλησάκι καλύφθηκε προσωρινά με ένα κουβούκλιο οπότε και οι μέλισσες μετακόμισαν. Μια που οι κυψέλες βρισκόντουσαν τόσο ψηλά από το έδαφος κανείς δεν μπορούσε να πάρει το μέλι. Οι χτίστες του παρεκκλησιού φαίνεται πως ήθελαν να παρέχουν στις μέλισσες μια ασφαλή τοποθεσία για την κυψέλη τους, ώστε να προστατεύονται από τον άσχημο καιρό. Ήθελαν ουσιαστικά να χτίσουν ένα καταφύγιο για τις μέλισσες. Στο συγκεκριμένο παρεκκλήσι έχει γυριστεί η τελευταία σκηνή της ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι», με αποτέλεσμα να δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Αυτός ήταν μάλιστα και ο λόγος που ξεκίνησαν οι εργασίες σε αυτό.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.