Κόκκινη Κάρτα

 

Πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και σε μελισσοκομικές επιχειρήσεις, τους τελευταίους μήνες, μετά από εντατικούς και εκτεταμένους ελέγχους των Διευθύνσεων Α.Ε. και Εμπορίου, Εμπορίου και Τουρισμού, Ανάπτυξης, Υγείας, Προστασίας Περιβάλλοντος, Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Αθηνών. Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ», καθώς το προϊόν που παράγει με την ονομασία «μέλι ανθέων PRIDE» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 27.06.2007 στο σουπερμάρκετ της εταιρείας «EXTRA ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ Α.Ε.» στο Περιστέρι (Μωρογιάννη 66).

 

  • Πέντε χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» (Χελμού 25, Αγ. Στέφανος), καθώς το προϊόν που παράγει με την ονομασία «μέλι – πευκόμελο ΣΙΘΩΝ» βρέθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους ότι είναι νοθευμένο, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 13.09.2007 στο σουπερμάρκετ της εταιρείας «MY MARKET» στους Αγίους Αναργύρους (Ν. Πλαστήρα 76 & Μαυρομιχάλη).

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Η. ΑΝ. ΑΕΒΕ», επειδή το προϊόν της «μυγδονία μέλι ανθέων» κρίθηκε ως μη κανονικό ως προς την επισήμανση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 11.08.2008 στο σουπερμάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 19, στο Χαλάνδρι.

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ», επειδή το προϊόν της «Σαράντης – Μέλι ελληνικό DISNEY» κρίθηκε ως μη κανονικό ως προς την επισήμανση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 11.08.2008 στο σουπερμάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 19 στο Χαλάνδρι.

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΚΡΕΜΕΛ Α.Ε.» (ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου), επειδή το προϊόν της «μέλι μελωδικό» κρίθηκε ως μη κανονικό από το Γενικό Χημείο του Κράτους και απαγορεύτηκε η διάθεσή του, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 06.02.2009 στο υποκατάστημα MY MARKET της επιχείρησης «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ», που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 42, στην Αγία Βαρβάρα.

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση του «ΘΥΜΙΟΥ ΠΑΠΠΑ», γιατί κατά τον έλεγχο στις 25.09.2009 στο αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο της επιχείρησης βρέθηκαν οκτώ προϊόντα (πατατάκια, μέλι, γλυκά κουταλιού), στα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «CRETA MEL – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Σίσες Μυλοποτάμου, Νομός Ρεθύμνου), καθώς το προϊόν που παρασκευάζει και συσκευάζει με την ονομασία «μέλι Κρήτης από κωνοφόρα δέντρα και θυμάρι – ΓΕΝΝΑ» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μετά από εξέταση δείγματος, γιατί πρόκειται για μέλι ζαχαροπλαστικής και επομένως παραπλανά το καταναλωτικό κοινό. Η δειγματοληψία έγινε στις 04.08.2009 στην επιχείρηση «ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΣΕΝ – ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ» στην Αθήνα (Σταδίου 19), ενώ το προϊόν διατίθεται από την εταιρεία «ΜΠΟΥΤΖΑΡΕΛΟΣ ΑΘ. & ΣΙΑ ΟΕ – ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «Α.Α. ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Οικογενειακή Μελισσοκομία» (Κουτσοπόδι Αργολίδος), επειδή το προϊόν της «μέλι αγιασμένο (από έλατο και άγρια βότανα)» κρίθηκε ως μη κανονικό και νοθευμένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 16.02.2009 στο σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Χάλκης στην Πετρούπολη.

 

  • Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΒΕΕ», επειδή το προϊόν της «μέλι θυμαρίσιο & ανθέων» κρίθηκε ως μη κανονικό ως προς την επισήμανση από το Γενικό Χημείο του Κράτους, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 08.04.2009 στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην οδό Ευτέρπης 11, στον Άγιο Δημήτριο.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.