Μελισσοκομία – Υπουργικές Ανακοινώσεις

Το σύνολο των προγραμμάτων που υπέβαλαν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κράτη μέλη της Κοινότητας για το χρονικό διάστημα 2010-2013 και έχουν να κάνουν με τη στήριξη και τη βελτίωση των συνθηκών στη μελισσοκομία, πήρε το «πράσινο φως» από τη διαχειριστική επιτροπή ζωικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα εν λόγω προγράμματα συγχρηματοδοτούνται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους και το υπόλοιπο 50% αποτελεί την εθνική συμμετοχή. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκριθέντων προγραμμάτων μελισσοκομίας ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ.
Όλα τα προγράμματα που προτάθηκαν από τα κράτη μέλη για το 20102013 εγκρίθηκαν από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής της επιτροπής διαχείρισης της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, γεγονός που ικανοποιεί την Copa-Cogeca, την αντιπροσωπευτική οργάνωση των Ευρωπαίων αγροτών. Όπως σημειώνει η Copa-Cogeca, αν και τα προγράμματα μελισσοκομίας είναι προαιρετικά για τα κράτη μέλη και τα 27 κράτη τα υλοποιούν, σε μια εποχή μάλιστα που οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι χρειάζονται όντως στήριξη. Την ικανοποίησή του για την αύξηση του ετήσιου κοινοτικού προϋπολογισμού των προγραμμάτων μελισσοκομίας στα 32 εκατ. ευρώ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Πέκα Πέσονεν, τονίζοντας ότι η μελισσοκομία, πέρα από την οικονομική της σημασία, είναι απαραίτητη για την επικονίαση των φυτών και τη διατήρηση της βιοοικιλότητας.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.