Ο πρωτοποριακός δάσκαλος του Βοτανικού

ΜΕΛΙΣΣΑ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

Στο παρόν άρθρο δεν επιχειρείται βιβλιοκριτική του έργου «ΜΕΛΙΣΣΑ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ» του κ. Πασχάλη Χαριζάνη, γιατί το βιβλίο του είναι ήδη καταξιωμένο στον μελισσοκομικό κόσμο κι έχει αξιολογηθεί από τον καθένα μας.

Εκτιμώ ότι ο κλάδος της μελισσοκομίας επιδεικνύει πολύ πλούσια βιβλιογραφία συγκριτικά με τους άλλους κλάδους του πρωτογενούς τομέα και ο καθένας μας μπορεί να αφιερώσει ώρες ατέλειωτες στη μελέτη για τη μεγάλη του αγάπη, τη μέλισσα.

Το ανικανοποίητο ένστικτο της γνώσης μας ήρθε, ωστόσο, να καλυφθεί από το οπτικοακουστικό έργο του μεγάλου δασκάλου Χαριζάνη σε δύο DVDs που περιλαμβάνουν 16 videos, όσες είναι και οι ενότητες του βιβλίου του, «ΜΕΛΙΣΣΑ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ». Τα δύο έργα- το βιβλίο και τα DVDs- αλληλοσυμπληρώνονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε αν τυχόν κάποιος αναζητά κάτι παραπάνω από τα DVDs, θα το βρει σίγουρα στο βιβλίο.

Ο δάσκαλος του Βοτανικού ως πρωταγωνιστής του ψηφιακού έργου, ζει τον ήρωα του, τη μέλισσα, από την ηλικία του αυγού μέχρι την ενηλικίωσή του και μας μετουσιώνει στο να «σμηνουργήσουμε» τα όνειρά μας και να ταυτιστούμε με έναν πρωταγωνιστή επιστήμονα.

Θα μπορούσα να πω ότι το έργο αυτό έχει αξία ανεκτίμητη και αποτελεί δώρο στη μέλισσα και στον μελισσοκόμο. Χαρακτηριστικό ως προς αυτό είναι πώς όταν επικοινώνησα με τον κ.Χαριζάνη με αφορμή το καινούριο του έργο, μου είπε: «Αγαπητέ Γιάννη, η γνώση θα πρέπει να διαχέεται με τον καλύτερο τρόπο».

Σε παλαιότερο άρθρο μου, είχε αναφερθεί ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, ο άνθρωπος της ταχύτητας, με μια του επίσκεψη σε ένα διαδικτυακό μελισσοκομικό blog είχε την εντύπωση ότι ήταν έτοιμος να γίνει μελισσοκόμος. Τώρα, με το έργο αυτό είναι βέβαιο ότι γίνεται μελισσοκόμος και μάλιστα επιστήμων.

Ιδιαίτερα στοιχεία του έργου:

  • Σύγχρονη μορφή επιμόρφωσης.
  • Αφήγηση εντυπωσιακή – απολαυστική.
  • Φωτεινά χρώματα.
  • Βουκολικό μουσικό background.
  • Εξαιρετική λήψη.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δάσκαλε, θερμά συγχαρητήρια από την ταλαιπωρημένη, σεισμόπληκτη Σάμο. Αγωνιώ για το επόμενο έργο σας .

Γιάννης Ζαχαρίου

Καθηγητής μουσικής (Β/θμιας Εκπ/σης)

Εκπαιδευτής Μελισσοκομίας (ΚΕΓΕ Σάμου)- Μελισσοκόμος

Σχολιάστε το άρθρο