Ας μην ξεχνιόμαστε… υποχρεωτική η έκδοση αποδείξεων και για τους μελισσοκόμους

Όπως όλοι οι πωλητές αγροτικών προϊόντων είτε βρίσκονται σε λαϊκή αγορά είτε πλανοδίως, έτσι και οι μελισσοκόμοι, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένοι από την 1η Οκτωβρίου να εκδίδουν αποδείξεις για το μέλι που πωλούν.

Όταν ο μελισσοκόμος πωλεί το μέλι του σε λαϊκή αγορά θα πρέπει να διαθέτει ταμειακή μηχανή και να κόβει αποδείξεις, όπως οι υπόλοιποι πωλητές της λαϊκής. Αν διαθέτει το μέλι του υπαίθρια, πλανοδίως, ή στάσιμα (από την οικία ή από την αγροτική του εγκατάσταση), θα μπορεί να κόβει χειρόγραφες αποδείξεις, αφού θα έχει λάβει σχετική έγκριση από την εφορία. Εάν «πιαστεί» ο μελισσοκόμος να πουλά το προϊόν του χωρίς να κόβει απόδειξη, θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο 200€. Εάν «πιαστεί» για δεύτερη φορά να κάνει το ίδιο, το πρόστιμο αυτό πολλαπλασιάζεται επί 15 (!).

Υπεύθυνη για του καθενός την περίπτωση είναι η εφορία που ανήκει. Από την έρευνά μας καταλάβαμε πως δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των υπαλλήλων. Πιθανόν λοιπόν στις απορίες σας, οι απαντήσεις που θα λάβετε να είναι από ελλιπείς έως αόριστες.

Σχολιάστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.